Home
Even voorstellen
Repetities
Repertoire
Vacatures
Agenda
Foto's
Video's
Leden
Voor leden
Organisatie
Links
Contact

Nic's Bigband stelt zich graag aan u voor:

 

De bigband is ontstaan in het najaar 1986 vanuit de toenmalige muziekschool, thans het Centrum voor Kunst en Cultuur (CKC) in Zoetermeer. De eerste repetities vonden plaats in de repetitieruimtes aan het Nicolaasplein in Zoetermeer. Daar is de bigband gestart onder de naam Nicolas Square Jazzband. In de loop der jaren is de band uitgebreid tot een echte bigband en verder gegaan onder de huidige naam Nic’s Bigband. Al deze tijd was de bigband verbonden aan het CKC Zoetermeer. Vanaf september 2014 is Nic's Bigband onderdeel van muziekvereniging St Caecilia in Voorburg. 

Inmiddels hebben vele muzikanten deelgenomen aan de band, zie de eregalerij van oudleden. Ook heeft de bigband verschillende dirigenten gehad: Hans Bijloo, Guido Kuperi, Hugo Harmsen en Bart Neuvel. Vanaf zomer 2014 is Thomas Kofler de dirigent van Nic's Bigband. 

Nic’s Bigband speelt in de standaard bigband bezetting: 5 saxofoons, 4 trombones, 4 trompetten en ritmesectie (drums, piano, bas en gitaar). Ook heeft Nic's Bigband een vaste zangeres. Het repertoire van de bigband is gevarieerd en ruim voldoende voor een avond jazzmuziek in verschillende stijlen: swing, ballads, bebop, latin, blues en rock & roll. De bigband speelt traditionele, maar ook de minder bekende bigbandstukken van grote jazzcomponisten en arrangeurs.

 

De bigband heeft op vele evenementen opgetreden: festivals, dansavonden, winkelopeningen, braderieën, nieuwjaarsrecepties, kerstsoirees van middelbare scholen en vele keren op de Koninginnemarkt in het Stadshart Zoetermeer. Een optreden van Nic’s Bigband is een muzikaal feest met swingende, gezellige én echte live muziek door een groot, maar betaalbaar orkest!